VABIMO na tiskovno konferenco COVID-19 in avtomobilska industrija

Pandemija COVID-19 je prizadela številne gospodarske dejavnosti, verjetno največji in najdolgotrajnejši vpliv pa bo imela na avtomobilsko industrijo. 70% padec prodaje vozil v Sloveniji in 60% padec proizvodnje v aprilu, več, kot 50% padec prodaje proizvodnje v maju in enake napovedi za junij kažejo na to, da bo vpliv izjemen, okrevanje pa dolgotrajno.


Pri tem od vlade pričakujemo ustrezne, enostavne in hitre ukrepe, ki bodo zaščitili slovensko avtomobilsko in ostalo industrijo ter ji omogočili še nadaljnje konkurenčno nastopanje na globalnem trgu. V nasprotnem je močno ogroženih vsaj 25% delovnih mest.

Razumevanje dosedanjega ravnanja vlade, potrebne ukrepe in njihove pričakovane učinke vam z najvidnejšimi predstavniki avtomobilske industrije želimo predstaviti na tiskovni konferenci

v ponedeljek, 18. maja ob 12.00 na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana A.

Prisotni bodo predsedniki uprav največjih slovenskih dobaviteljev avtomobilski industriji in nekateri njihovi dobavitelji, vsi člani GIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda. 

Analizo vpliva COVID-19 na avtomobilsko industrijo ter predlog ukrepov, s katerimi bi vlada R Slovenije najučinkoviteje podprla najinovativnejši del slovenskega gospodarstva si lahko preberete tukaj.

 

Vljudno vabljeni, zaradi trenutnih razmer in omejenega vstopa v poslopje GZS vas prosimo za vnaprejšnjo potrditev udeležbe na elektronski naslov dunja.podlesnik@acs-giz.si ali telefon 01/ 236 17 35. 

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

 

Nazaj