Za nami je Posvet o mikromobilnosti

Na Posvet Mikromobilnosti smo povabili vse tiste, za katere menimo, da bi s svojimi različnimi pogledi predstavili svoj vidik o mikromobilnosti v slovenskih mestih. 

Prijeten in zanimiv pogovor je razgrnil navade uporabnikov, predstavil obstoječo infrastrukturo in njene izzive, obstoječo prometno ureditev kot tudi potrebno usposabljanje in izobraževanje na tem področju.

Udeleženci so bili vsi mnenja, da so zelo pomembne tudi generacijske navade in seveda spremembe, ki jih nova mikromobilnost prinaša. 

 

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.

Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije. 

 

 

 

Nazaj