Včeraj je potekalo 3. srečanje partnerjev EDISON

20. 06. 2019 | Novice

Včeraj je v prijetnem vzdušju Orehovega gaja potekalo 3. srečanje partnerjev EDISON.

Prisotnim udeležencem so se z zanimivi predstavitvami predstavili eZavod, Srednja tehniška šola Koper in T-2 Rotalab, partnerji EDISON. 

Koordinator EDISON-a, Darko Levičar je predstavil začetek internacionalizacije EDISON-a in izkušnje iz udeležbe na konferenci Smart City SEE, ki se je maja odvijala v Beogradu. Ponovno je bil namreč izražen interes aktivnejšega sodelovanja držav Zahodnega Balkana.

Na ogled smo imeli tudi električno kolo, ki ga je pripeljal Peter Habjan. Električno kolo je del celovite rešitve korporativnega sistema bike sharinga, ki ga podpira partnerstvo EDISON.

Kolo so udeleženci lahko tudi sprobali z vožnjo po posestvu.

Erik Kapfer iz Vzorčnega mesta iz Velenje nam je predstavil Mobility Monopoly. Družabno igrico, ki je po načinu igranja enaka monopoliju, vsebinsko pa podprta z vsebinami mobilnosti.

Srečanje smo zaključili z igro mikada. V mislih pa imamo že naslednjega, ki ga bomo izvedli zgodaj jeseni. 

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

   

Nazaj