V TPV v Novem mestu potekal že 6. dan inovativnosti

14. 02. 2018 | Novice

Dan inovativnosti TPV je vsakoletni dogodek na katerem Skupina TPV predstavi svoje aktivnosti in dosežke na področju inovativnosti v preteklem letu, obenem pa opozori na trende ter nove poglede in spoznanja na tem področju. Letošnji dogodek se je v torek, 13. februarja, odvijal v novem predstavitvenem prostoru Skupine TPV na Kandijski cesti 60. Prireditev je otvoril mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva TPV d.o.o., ki je v svojem uvodnem govoru opozoril na pomen inovativnosti, ki nam v vse hitreje spreminjajočem se okolju omogoča hitro prilagajanje na spremembe in zagotavljanje konkurenčne prednosti. V TPV-ju se tega dobro zavedajo, zato že nekaj let sistematično razvijajo, spodbujajo in nagrajujejo inovativnost na vseh nivojih.

Več o celotnem dogodku si lahko preberete v izjavi za javnost Dan_Inovativnosti_TPV_2018_informacija_za_medije_ACS.pdf 

****

****

Dodatne informacje: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

_________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.

Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

 

Nazaj