USPEŠNA KONFERENCA TRANSPORT AND RESEARCH IN DANUBE REGION

S sodelovanjem Ministrstva za infrastrukturo, SRIP ACS+, AV Living Lab d.o.o. in Združenjem za promet pri GZS, je bila uspešno izvedena že šesta strokovna konferenca Transport & Research in the Danube Region Search for synergies between short and long-distance transport, na kateri je sodelovalo 12 govorcev iz različnih držav v Podonavski regiji.
Vsebina konference je obravnavala tri glavne teme: First and Last Mile in Freight Transport, First and Last Mile Challenges for Passengers in First and Last Mile Challenges in Rural Areas. Zaradi trenutne zdravstvene situacije je bila letošnja konferenca izvedena preko spletne platforme.

Uvodne govore sta podala gospa Milena Černilogar Radež in gospod Blaž Košorok, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo.
K plenarnemu govoru smo povabili gospoda Stephana Neugebauerja, podpredsednika BMW in predsednika ERTRAC.
Prvo temo konference so s svojimi predstavitvami obogatili gospod prof. Tomislav Letnik iz Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, gospod Grega Pistotnik iz podjetja Cargo Partner in gospa Sarah Bittner Krautsack iz Avstrijskega zveznega ministrstva za podnebne ukrepe, okolje, energijo, mobilnost, inovacije in tehnologijo.

Drugo temo so predstavili gospod Borna Abramović iz Univerze v Zagrebu, Fakultete za transport in mobilnost, gospod Marjan Lep iz Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru in gospod Marko Guček iz podjetja GoOPTI.

Zadnjo temo konference so predstavili gospod Kensuke Tsuchiyo iz podjetja Toyota Adria, gospod Hannes Pichler iz podjetja Innofreight Solutions in gospa Liljana Madjar iz Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije.

Verjamemo, da smo skoraj 170 udeležencem iz 14 držav ponudili vsebine, ki so pomembne za nadaljnjo optimizacijo mobilnosti, da smo odprli vprašanja in tudi predstavili možne rešitve in nove razvojne izzive za učinkovitejši prevoz ljudi in blaga v prvem in zadnjem kilometru poti.

Ker se zavedamo, da bi nekateri od vas želeli ponovno pogledati predstavljene materiale in da nekateri niste mogli prisostvovati konferenci od začetka, do konca, objavljamo vsa predstavljena gradiva na povezavi https://transport-research-danube.eu/


Konferenca Transport & Research in the Danube Region se uveljavlja kot platforma za krepitev sodelovanja in iskanja čezmejnih rešitev med zainteresiranimi stranmi v donavski makroregiji. Skupno sodelovanje pripomore k uspešnemu soočenju z izzivi, ki se pojavljajo v podonavski regiji in tako k doseganju konkretnih ciljev. Vsekakor je konferenca vredna izvedbe v naslednjih letih.

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Mateja Šturm, 01 /236 17 35, mateja.sturm@acs-giz.si

Nazaj