TPV gradi visoko tehnološki proizvodno-logistični center

10. 04. 2017 | Novice

Skupina TPV je v torek, 4.4.2017, obeležila pričetek novogradnje v Veliki Loki pri Trebjnem.

V skupini TPV se zavedajo, da je za zadovoljevanje potreb kupcev poleg izjemnih razvojnih kompetenc potreben tudi razvoj učinkovitih proizvodnih in logističnih procesov. Ti bodo povezani v sodobnem digitaliziranem proizvodno-logističnem centru, ki bo zgrajen po principu pametne tovarne.

Center bo vključeval zunanjo prostorsko ureditev, izgradnjo novega objekta, postavitev sodobnih tehnoloških proizvodnih linij, vzpostavitev sistema za upravljanje proizvodnje, sistema avtomatizirane interne logistike in digitaliziranega skladiščnega sistema ter sisteme za digitalno povezavo z dobavitelji in kupci.

Z novim digitaliziranim proizvodno-logističnim centrom se TPV še odločneje pomika v smeri pametnih tovarn. S procesi digitalizacije in avtomatizacije želijo znižati stroške proizvodnje, povečati produktivnost, natančnost izdelave, doseči višjo kakovost končnih izdelkov, zmanjšati možnost za človeške napaka, kar na koncu pomeni večjo konkurenčnost TPV na trgu.

Podporo novemu projektu sta z obiskom ob pričetku gradnje pokazala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo g. Zdravko Počivalšek ter državni sekretar g. Aleš Cantarutti.

Nazaj