Predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora

15. 02. 2019 | Novice

v marcu bo v Sloveniji na obisku delegacija Evropske komisije, ki jo bo vodila Céline Gauer, namestnica generalnega sekretarja Evropske komisije. Namen obiska je predstavitev pripravljenosti na izhod Združenega kraljestva iz Evropske unije brez dogovora. Vabljeni, da se udeležite predstavitve, ki je namenjena slovenskim podjetjem, ki v veliki meri poslujejo z Združenim kraljestvom.

Predstavitev bo potekala v petek, 8. marca 2019, s pričetkom ob 13.30 uri, v veliki dvorani vlade na Gregorčičevi 27, 1. nadstropje.


Uradno vabilo si lahko preberete v priponki vabilo_832019.pdf.  

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj