Partnerstvo EDISON tudi letos podprlo Rally Rotary v Ljubečni

13. 05. 2019 | Novice

V soboto, 11. maja 2019 se je na Poligonu v Ljubečni odvijal Rally Rotary, ki ga je tudi letos podprlo partnerstvo EDISON.

V sklopu dogodka je bilo mogoče preizkusiti najnovejša vrhunska hibridna in električna vozila BMW. Pridružili so se jim tudi e-vozila Renault Twizzy ter tokrat tudi najnovejša električna kolesa in električni skuterji ter električni avtobus Modulo.


Dogajanje je potekalo v ogranizaciji slovenskih rotary klubov in ob podpori partnerstva EDISON, ki je s svojimi partnerji Rotalab in T2 predstavil tudi povsem novo mobilno aplikacijo za e-car sharing za občine in podjetja, pod blagovno znamko GreenGo.

V partnerstvu z Nomagom je bil predstavljen tudi lahki kompozitni e-avtobus s ciljem doprinosa tudi k zelenemu javnemu transportu. Z adrenalinskimi vožnjami z avtomobili ter s panoramskimi vožnjami z avioni in s številnimi drugimi aktivnosti Rotary Rally dogodka so skupaj s partnerji (BMW, Elektro Celje, Renault Nissan, Triglav, T-2, Hidria, Emicon Adria, Good Vibe in številnimi drugimi) istočasno prispevali za dobrodelne namene.

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

srip Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj