Na okrogli mizi MOSa tudi ACS Slovenski avtomobilski grozd

16. 09. 2016 | Novice

Glavna nit teme Okrogle mize z naslovom Kako združiti moči na poti med raziskavami in znanostjo ter obrtništvom in podjetništvom, ki se je odvijala v sklopu Mednarodnega obrtnega sejma v Celju je bila utrjevanje vezi med izobraževanjem, znanostjo in gospodarstvom. Na okrogli mizi sta sodelovala tudi Bojan Železnik, direktor KGL d.o.o. iz Litije, sicer član ACSa ter Tanja Mohorič, direktorica ACS Slovenskega avtomobilskega grozda.

Vsi prisotni na Okrogli mizi so se strinjali, da je za povečanje konkurenčnosti podjetij potrebno vzpostaviti partnerske mreže med deležniki in s tem poskrbeti za prenos znanja v gospodarstvo.   

Direktorica Slovenskega avtomobilskega grozda Tanja Mohorič je poudarila, da mora komunikacija teči tudi med gospodarstvom samim in dodala, da je potrebno začeti kreirati mreže partnerstev, saj vsako podjetje potrebuje znanja svojih partnerstev, ker samo ne more dovolj hitro reagirati na zahteve trga. Dodala je še, da se velika podjetja premalo zavedajo, kako pomembno je skomunicirati strategijo razvoja. Na podlagi strategije lahko tisti, ki želijo stopiti v partnerstvo, vedo, katera znanja je potrebno razvijati.

Okroglo mizo je organiziral Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

****

Dodatne informacije: GIZ ACS, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si  

Nazaj