MZZ pripravlja Predstavitev aktualnih informacij o pripravah izstopa UK iz Evropske unije

27. 09. 2018 | Novice

Ministrstvo za zunanje zadeve pripravlja predstavitev aktualne informacije o pripravah na izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Dogodek bo v četrtek, 11. oktobra 2018 ob 14 uri v Veliki sejni dvorani Ministrstva za zunanje zadeve. Vhod za goste je s Šubičeve ulice 11. 

Program:

- aktualno stanje v pripravah na izstop Združenega kraljestva iz EU, možne nove ovire za trgovanje, prihodnji odnosi med EU in Združenim kraljestvom, mag. David Brozina, generalni direktor za zadeve EU, MZZ

- carine po Brexitu, Dragana Radunović, sektor za sistem posredne obdavčitve in carisnki sistem, MF

- bilateralni odnosi med Slovenijo in Združenim kraljestvom, mag. Iztok Grmek, vodja Sektorja za bilateralno gospodarsko sodelovanje, MZZ 

- vprašanja in odgovori 

Vašo prijavo sporočite na elektronski naslov katarina.kuznik@gov.si najkasneje do petka, 5.10.2018. Vabimo, da ob prijavi napišete tudi morebitna vprašanja glede prihodnosti sodelovanje med EU in Združenim kraljestvom. 

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si

________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj