Mednarodni program Izobraževanje za izvozno poslovanje (International Trade Management - ITM)

21. 03. 2016 | Novice

V javni agenciji SPIRIT Slovenija pripravljajo zanimiv mednarodni izobraževalni program za izvozno poslovanje, International Trade Management (ITM). K udeležbi vabijo mlajše zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja. S pridobljenim znanjem bodo udeleženci lahko aktivno pripomogli k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Udeležba v programu je namenjena mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Njegova glavna prednost je v izjemno praktični naravnanosti programa, ki podjetja usmeri k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti. Izpeljan je v obliki štirih delavnic za pripravo izvoznega načrta ter petih mednarodnih seminarjev z odličnimi, svetovno priznanimi tujimi predavatelji in strokovnjaki.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

    • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
    • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta,
    • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
    • mednarodna poznanstva in
    • diplomo, priznano s strani Mednarodne organizacije IATTO.

Do danes se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že več kot 100 slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala 100% zadovoljstvo. Prve štiri generacije udeleženih podjetij so svoj izvoz v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM v povprečju povečale za 40%.

Večino stroškov programa (cca. 7.000 EUR/udeleženca) krije SPIRIT Slovenija.

Stroški podjetja pa znašajo:

-       depozit za resnost udeležbe v višini 960 EUR (depozit ob uspešno zaključenem programu vrnemo podjetju),

-       stroški letalske vozovnice in 5 dnevne nastanitve na 5 dnevnem sklopu mednarodnih seminarjev na švedskem.

Zadnji rok za oddajo prijav je sreda, 30. marec 2016.

Več informacij o samem izobraževalnem programu, časovnici, pogojih za udeležbo ter načinu prijave je na voljo na povezavi: http://www.izvoznookno.si/Aktualno/Vabilo_k_udelezbi_v_programu_Izobrazevanje_za_izvozno_poslovanje_International_Trade_Management_ITM_2016_21262.aspx

 

 

****

Nazaj