HIDRIA BOND NAVDUŠUJE - NAGRADA AMCHAM ZA NAJBOLJŠO INOVACIJO LETOŠNJEGA LETA

Ameriška gospodarska zbornica Slovenije (AmCham Slovenija) je razglasila najboljšo inovacija letošnjega leta pri nas. To je postala vrhunska tehnologija spajanja lamel Hidria Bond, ki jo je razvila ekipa inženirjev iz Hidrie pod vodstvom dr. Špele Bolka. 

Dr. Špela Bolka je svojo ekipo razvojnih inženirjev (dr. Ines Bergoč, Urška Žonta, Tomaž Kacin, Matjaž Fenz, Klemen Prezelj, Darko Vidič, Borut Pajer, Vojko Tušar) uspela razviti takšno tehnologijo spajanja lamel, ključnih gradnikov sodobnih elektromotorjev, da se zanjo zanimajo najpomembnejši globalni proizvajalci prestižnih avtomobilov in industrijske tehnike iz Evrope in ZDA, kot sta BMW in Mercedes. Tehnologija je plod slovenskega znanja in razvoja, pri razvoju sta sodelovala še Kemijski inštitut in podjetje Jutronic. Omogoča pa spajanje s posebnim postopkom lepljenja elektropločevine, ki zmanjšuje izgube zaradi spajanja, povečuje trdnost ključnih delov elektromotorja in motorjem pri višjih vrtljajih omogoča bistveno tišje delovanje od obstoječih. Je patentirana in poleg inovativnega pristopa prinaša tudi prihranke v proizvodnem procesu, saj celoten gradnik izdelave poteka znotraj ene naprave. Hidria Bond je uporabna v vseh segmentih elektromotorjev, od domače bele tehnike do visokoinovativnih vesoljskih tehnologij, saj motorji, narejeni s Hidrio Bond, porabijo manj energije.

Hidriina inovativna tehnologija v popolnosti uresničuje glavno vodilo AmCham projekta Best of the Best, katerega namen je izpostavljanje, predstavljanje in nagrajevanje najboljših poslovnih praks. V Ameriški zbornici so namreč prepričani, da sta inovativnost in kreativnost edina prava odgovora na trenutne razmere in, da izjemni projekti in najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor na inovativen način vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele. Ideje in posamezniki s svojo kreativnostjo in energijo ne motivirajo le zaposlenih v podjetjih, ampak celotno poslovno skupnost. S povezovanjem, sodelovanjem in zaupanjem pa širijo znanje, izkušnje in optimizem. Razvojna ekipa Hidrie Bond je s tem znova dokazala, da sodi v sam slovenski in svetovni vrh kreatorjev prebojnih novosti.

Razvojna ekipa Hidrie se je s prvim mestom v kategoriji Inovativnost uvrstila v superfinale izbora AmCham Best of the Best. Tam se bo pomerila še z dvema zmagovalcema iz sklopa Motivacija in Povezovanje. Strokovna žirija pa bo končnega zmagovalca in s tem naziv najboljšega med najboljšimi razglasila decembra na zaključni prireditvi.

****

Nazaj