Francosko - slovenska konferenca o pospešitvi gospodarskih bilateralnih aktivnosti med Slovenijo in Francijo

09. 01. 2018 | Novice

Veleposlaništvo Republike Francije v Sloveniji, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, GZS, Business France in Javna agencija SPIRIT Slovenija vabijo v torek 16. januarja 2018 s pričetkom ob 10h, na francosko - slovensko konferenco o pospešitvi gospodarskih bilateralnih aktivnosti med Sloevnijo in Francijo.

Konferenca bo potekala v dvorani A, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

Francija, s katero Slovenija vrsto let sodeluje predvsem na področju avtomobilske industrije, nudi slovenskim podjetjem številne druge poslovne priložnosti. Kakšne so slovenske in francoske usmeritve v naslednjem letu ter kje se ocenjuje, da imata državi največ priložnosti za večji obseg sodelovanja, bodo na konferenci predstavili predstavniki vladnih institucij obeh držav. V okviru okrogle mize bodo poslovneži, ki imajo bogate izkušnje v slovensko-francoskem poslovnem sodelovanju predstavili svoj pogled na možnosti za uspeh na francoskem oziroma slovenskem trgu.

Tokrat bo prvič predstavljen tudi novoustanovljeni Francosko-slovenski poslovni klub - kakšno je njegovo poslanstvo in načrti v 2018.

Več o programu dogodka in o prijavi si lahko prebereta na sledeči povezavi:

https://www.gzs.si/Dogodki/16-01-2018/francosko-slovenska-konferenca-o-pospesitvi-gospodarskih-bilateralnih-aktivnosti-med-slovenijo-in-francijo-

Vljudno vabljeni!

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj