EDISON in Presečki s prvo zeleno avtobusno postajo in e-avtobusi v Varaždinu

06. 02. 2018 | Novice

Danes je bila v partnerstvu s Presečkim iz Krapine, ki je ena vodilnih družb v avtobusnih prevozih na Hrvaškem realizirana tiskovna konferenca, na kateri je bila s skupnim nastopom Edisona in nekaterih njegovih članov (Vivo Bus, Plan-net) ter slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem predstavljena obnova Avtobusne postaje v Varaždinu. S tem bo do septembra nastala ena prvih »zelenih« avtobusnih postaj, ki bo med drugim integrirala polnilce za električne avtobuse in štartala tudi z dvema električnima avtobusoma Vivo Busa na rednih progah v Varaždinu.

Več o tem si lahko preberete na spodnjih povezavah:  

http://varazdinski.rtl.hr/drustvo/varazdin-ce-u-rujnu-imati-prvi-zeleni-autobusni-kolodvor-u-hrvatskoj-evo-de  

http://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/nakon-52-godine-napokon-ide-projekt-uredenja-varazdinskog-autobusnog-kolodvora-22148/ 

https://aktualno.hr/s-obnovljenog-varazdinskog-kolodvora-vozit-ce-elektro-busevi/ 

https://www.youtube.com/watch?v=2efOfV3jLG0  

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj