DRUGO SREČANJE KOORDINATORJEV SRIP ACS+

Na drugem srečanju koordinatorjev članov SRIP ACS+ smo predstavili načrtovane aktivnosti delovanja našega strateškega partnerstva do konca leta in za 2025. Koordinatorje smo seznanili tudi z rezultati analize Vprašalnika o viziji razvoja našega partnerstva ter se z njimi pogovorili o njihovih pobudah za delo in podporo pisarne SRIP ACS+ pri realizaciji in izvedbi načrtov naših članov.

Analiza odgovorov naših članov o viziji razvoja partnerstva SRIP ACS+ je pokazala, da je članstvo v veliki meri zadovoljno z delom Pisarne ACS, aktivnosti pa da izpolnjujejo in celo presegajo njihova pričakovanja. Pri tem je največ vprašanih navedlo, da so člani partnerstva zaradi priložnosti raziskovalno-razvojnega povezovanja in povezovanja s potencialnimi partnerji ter možnosti pridobivanja sredstev sofinanciranja. Najbolj pomembna se jim zdi pogostost srečanj partnerjev, organizacij konferenc in posvetov, informacij ter organizacija predstavitev združenja pri potencialnih kupcih v tujini. Radi pa bi okrepili še razvoj inovacijske kulture, partnerstva na specifičnih področjih ter organizacijo B2B srečanj med člani SRIP ACS+.

Koordinatorji so se strinjali, da naj se pridobljeni rezultati upoštevajo pri načrtovanju in uresničevanju aktivnosti SRIP ACS+, kar bi omogočilo sistematsko planiranje vsebin in projektov ter njihovo izvedbo. Pri tem bomo skupaj s podjetji iskali primerne strokovnjake in predavatelje doma in v tujini, ki bodo s svojimi kompetencami in izkušnjami razširili strokovno znanje članstva na določenih področjih. Okrepili bomo tudi spremljanje in določevanje trendov in megatrendov ter njihovih vplivov na avtomobilsko industrijo za še boljše in kakovostnejše odzivanje naših avtomobilskih podjetij in dobaviteljev na globalne izzive panoge, ki v EU zaposluje več kot 13 milijonov ljudi in skupno k evropskemu BDP-ju prispeva malce manj kot osem odstotkov.

**** 

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Erik Blatnik, 01/ 236 17 35, erik.blatnik@acs-giz.si 

_______________________________________________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1. in 2. nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj