Člani ACS na mednarodni avtomobilski konferenci v Novem Sadu

18. 07. 2016 | Novice

24. in 25. maja letos je v Novem Sadu potekala mednarodna avtomobilska konferenca za jugovzhodno Evropo z naslovom »SEE Automotive Conference Connect&Supply 2016«.

Konferenca je potekala v organizaciji Avtomobilskega grozda Srbije in Vojvodinske agencije za investicije in promocijo - VIP. Na konferenci so imeli predstavitve nabavni direktorji in vidni predstavniki podjetij kot so BWM, FIAT, Volkswagen, Bosch, Magna, Evonik in Grammer. Prav tako so se na konferenci predstavila nekatera uspešna razvojno usmerjena podjetja, ki delujejo v avtomobilskih dobaviteljskih verigah.

Od slovenskih podjetij se je uspešno predstavila tudi skupina TPV. Dr. Tomaž Savšek je pozornost udeležencev pritegnil s predstavitvijo lightweight koncepta, ki je tako v avtomobilski industriji kot tudi v novem programu slovenske pametne specializacije na področju mobilnosti EVA4GREEN eno od pomembnih gonil razvojna bodočih vozil in rdeča nit številnih inovacij.

Na konferenci so bili prisotni predstavniki podjetij iz Srbije, Madžarske, Romunije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Nemčije, Italije, Turčije in ne nazadnje Slovenije. V okviru konference so bili organizirani B2B sestanki, kjer so udeleženci utrdili stare in navezali nove poslovne stike. Med drugim so bili na konferenci prisotni tudi številni člani slovenskega ACS kot so Cimos d.d., Gorenje Orodjarna d.o.o., KGL d.o.o., Kolektor Group d.o.o., Kovikor d.o.o., Lotrič Meroslovje d.o.o. in Siliko d.o.o..

Sporočilo konference je bilo, da je na območju jugovzhodne Evrope (ponovno) prisotna avtomobilska industrija in da ima regija velik potencial pri nadaljnjem razvoju tega sektorja. Zato je tudi prisotnost slovenskih podjetji na tem območju več kot zaželena in primerna.
 

Več o konferenci si lahko preberete na povezavi http://www.seeautomotive.com/

konfecenca 1

konfecenca 2

Prispevek pripravil dr. Tomaž Savšek, pomočnik direktorja TPV d.d. 

Nazaj