Aktivnosti ACS v podporo Strategiji pametne specializacije Slovenije

05. 11. 2015 | Novice

GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd že od same zasnove koordinira aktivnosti svojih članov v okviru Strategije pametne specializacije Slovenije, saj aktivno vabi deležnike, predstavlja pobude ter išče komplementarna partnerstva za izvajanje projektov

GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd že od same zasnove koordiniramo aktivnosti svojih članov v okviru  Strategije pametne specializacije Slovenije. Aktivno vabimo deležnike, predstavljamo pobude, iščemo komplementarna partnerstva za izvajanje projektov.

V ta namen smo 3.11.2015 v prostorih GZS izvedli 6 delavnic na prioritetnih področjih, ki se jih je udeležilo več kot 60 predstavnikov 35-ih podjetij in znanstvenih institucij.  Teme delavnic so bile: Komponente in sistemi za motorje z notranjim izgorevanjem, Sistemi in komponente za varnost in udobje (notranja in zunanja oprema), Sistemi za e-mobilnost in hranjenje energije, Kovinski materiali za avtomobilsko industrijo, Pametne tovarne in Nekovinski materiali za avtomobislko industijo (polimeri, kompoziti).  

Naslednji krog delavnic po prioritetnih področjih je predviden v začetku decembra 2015.

MGRT, MIZŠ in SVRK pa 16., 17. novembra v Ljubljani in 23. novembra v Mariboru  organizirajo posvet Strategija pametne specializacije (S4) in strateška razvojno inovacijska partnerstva.

Vabimo Vas, da se dogodka udeležite, dodatne informacije in prijava je možna na povezavi: http://www.svrk.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/6155/5d28f2b28cb888ffa8ea6c894beb2cc8/. Na spletni strani www.svrk.si je na voljo tudi gradivo za javno razpravo o strateških razvojnih partnerstvih.

*****

Dodatne informacije: GIZ ACS, dusan.busen@acs-giz.si

Nazaj