ACS je obiskal ŠKODA DigiLab v Pragi

ACS je obiskal ŠKODA DigiLab v Pragi

23. 01. 2017 | Novice

ACS, Slovenski avtomobilski grozd je 22.1. in 23.1.2017 sodeloval pri gospodarski delegaciji predsednika vlade Mira Cerarja v Pragi, Češka.

V sklopu gospodarske delegacije predsednika vlade Mira Cerarja je bil tudi obisk Škodinega razvojnega laboratorija DigiLab. Laboratorij se ukvarja z razvojem novih rešitev na področju mobilnosti, digitalizacije avtomobilov ter ekonomije delitve. Namen laboratorija je, da poiščejo nove rešitve mladih zagonskih podjetij, ki jih finančno podprejo, hkrati pa jim nudijo tudi vsa sredstva in kadre za potrebe razvoja in preboja na trg.

Gospodarskemu delu delegacije so se pridružile že uveljavljene institucije in podjetja (Tehnološki park Ljubljana, Ljubljanski univerzitetni inkubator, Hidria AET d.o.o.) ter mlada podjetja iz Slovenije (Elaphe, NervTeh, GoOpti in Avantcar).

Direktorica ACS se je vsled temu srečala z direktorico DigiLaba, gospo Jarmilo Placha in se dogovorila o nekaterih prihodnjih skupnih aktivnostih.

V popoldanskem času se je gospodarski del delegacije srečal s predstavniki Ministrstva za industrijo in trgovino CZ na okrogli mizi z naslovom "Ključni izzivi avtomobilske industrije v CEE regiji v naslednjih 10 letih in priložnosti za sodelovanje". Okrogli mizi sta med drugim prisostvovala tudi predstavnika združenja AutoSAP in Moravsko-šlezijskega avto združenja.

****

Dodatne informacije: GIZ ACS, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si  

 

Nazaj