3. mednarodna znanstvena konferenca razvoja industrijskega inženiringa

28. 03. 2018 | Novice

Član ACS, Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto organizira že 3. mednarodno znanstveno konferenco o razvoju industrijskega inženiringa: priložnosti, potenciali, izzivi, ki bo 16. aprila 2018 v Hotelu Šport, Otočec pri Novem mestu.

Namen konference je aktivirati in uveljaviti novo prakso znanstvenih konferenc s poudarkom na sodelovanju med gospodarstvom, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami. Cilj je zagotoviti skladnost razvojnih tendenc s potrebami po kadrih v tehnoloških in industrijskih panogah ter na ta način slediti potrebam trga dela, gospodarskega razvoja, konkurenčnosti gospodarstva in posledično potrebam socialnega in kulturnega okolja. V okviru tematskih sklopov se bodo konference udeležili strokovnjaki iz Slovenije in tujine, iz gospodarstva, univerz oziroma visokošolskih zavodov, inštitutov ter druga strokovna javnost.

Več o konferenci si lahko preberet na uradni spletnis trani konference:

www.fini-unm.si/si/mednarodna-znanstvena-konferenca

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si


Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

Nazaj