Dogodki

-

CADCAM Lab brezplačni webinarji

06. 04. 2020 -

Naš član CADCAM Lab v teh izrednih okoliščinah organizira brezplačne webinarje za vse, ki jih zanima 3D modeliranje, simulacije, upravljanje z življenjskim ciklom izdelka, planiranje proizvodnje…

Verjamemo, da boste v širokem naboru ponujenih vsebin našli nekaj, kar bo prispevalo k še uspešnejšem delu.

Vabimo vas, da se jim pridružite!

VABIMO! Spletni posvet IZZIVI MOBILNOSTI V ČASU KRIZE IN PO NJEJ

30. 03. 2020 -

Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju mobilnosti SRIP ACS+ skupaj z AV LIVING LAB vabi na spletni posvet IZZIVI MOBILNOSTI V ČASU KRIZE IN PO NJEJ, ki bo v četrtek, 9. aprila 2020 med 10 in 12 uro na spletni platformi ZOOM.  

PRESTAVLJENO! 1. ZalaZONE Znanstvena konferenca

20. 02. 2020 -

19. marca 2020 bo v Zalaegerszegu na Madžarskem potekala prva znanstvena konferenca, na kateri bodo sodelovali predavltelji različnih Univerz iz treh sodelujočih držav Slovenije, Avstrije in Madžarske. 

Road show TATRA OKOLI SVETA

20. 02. 2020 -

Veleposlaništvo Češke Republike v Ljubljani s partnerji vabi na dogodek Road show "TATRA OKOLI SVETA", ki bo v četrtek, 27. februarja 2020 ob 11 uri na ploščadi pred PGD Zagorje ob Savi. 

PRESTAVLJENO! Pomladansko srečanje EDISON partnerstva

13. 02. 2020 -

Vsled izbruha Korona virusa in z njim povezanimi varnostnimi navodili s strani državnih organov ter preventivnimi ukrepi delodajalcev in posameznikov, vas obveščamo, da bomo spomladansko srečanje partnerstva EDISON iz predvidenega termina 26.03.2020 prestavili na kasnejši spomladanski termin, ko se bo stanje v državi, povezano s to nalezljivo virozo umirilo ter normaliziralo. O novem datumu in lokaciji srečanja partnerstva EDISON vas bomo pravočasno obvestili.

 

________________________________________________________

Leto 2020 bo, kot vse kaže, zelo pomembno leto v procesu do popolne transformaciji naše poslovne in osebne mobilnosti.

Republika Slovenija je z objavo javnega poziva EKO Sklada za nepovratna sredstva in ugodne kredite za vlaganja v mobilnost zaposlenih v družbah odprla vzpodbudno finančno shemo za vlaganja v ukrepe trajnostne zelene mobilnosti. Hkrati se na nacionalnem nivoju sprejemajo ključne odločitve glede strateških dokumentov na področju ekologije, energetike, prometa, med katerimi je najbolj izpostavljen Nacionalni energetsko podnebni načrt ali tako imenovani NEPN.

VABIMO! Posvet Virtualna in obogatena resničnost v avtomobilski industriji

24. 01. 2020 -

V sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Razvojnim centrom SiEVA organiziramo posvet na temo Virtualne in obogatene resničnosti v avtomobilski industriji.   

-

Konferenca 2020 SelectUSA Investment Summit

14. 01. 2020 -

V Washingtonu bo junija 2020 potekal konferenca 2020 SelectUSA Investment Summit. Več o tem si lahko preberete na povezavi.

****

 

-

Konferenca SEE Automotive conference – Connect&Supply

14. 01. 2020 -

V maju bo v Beogradu potekala že 6. SEE Avtomobilska konferenca Connect&Supply. Več o tem si lahko preberete na povezavi.

****

 

Konferenca 44. International Road Conference & Expo

14. 01. 2020 -

V Rovinju bo med 10. in 13. marcem 2020 potekala 44. mednarodna konferenca za ceste. Več o tem si lahko preberete na povezavi.

****

 

-

Konferenca BATTERY RECYCLING EUROPE

14. 01. 2020 -

V Londonu bo v februarju 2020 potekala konferenca Battery Recycling Europe. Več o tem si lahko preberete na povezavi.

****

-

Konferenca EUROPEAN ELECTRIC VEHICLE BATTERIES SUMMIT 2020

14. 01. 2020 -

Več o dvo-dnevni konferenci, ki bo potekala v Rotterdamu na Nizozemskem si lahko preberete na povezavi.

-

Konferenca GREEN AUTO SUMMIT

14. 01. 2020 -

V marcu 2020 se bo v Sttutgartu odvijala konferenca Green Auto Summit, kjer bo sodelovalo veliko uglednih gostov. 

Več o konferenci na povezavi

**** 

VABIMO! Zeleni zajtrk in posvetovanje deležnikov - Izpolnjevanje NEPNa in presek stanja strategij in akcijskih načrtov na področju prometa za prehod v manj fosilno družbo

06. 01. 2020 -

Z Ministrstvom za infrastrukturo (Direktorat za trajnostno mobilnost), CER Centrom energetsko učinkovitih rešitev in Zeleno Slovenijo sodelujemo pri pripravi posveta za seznanitev deležnikov z aktualnimi in bodočimi predpisi in predstavitev NEPNa za področje prometa. Na dogodku bodo deležniki predstavili tudi ukrepe za odpravo težav za deseminacijo dobrih praks za učinkovitejši razvoj trajnostne mobilnosti v Sloveniji.