VABIMO! Posvet Virtualna in obogatena resničnost v avtomobilski industriji

V sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Razvojnim centrom SiEVA organiziramo posvet na temo Virtualne in obogatene resničnosti v avtomobilski industriji.   


Avtomobilska industrija je že pričela z uvajanjem tehnologije navidezne in obogatene resničnosti kot učinkovitega orodja v najrazličnejših primerih, od usposabljanja zaposlenih, do virtualnih okolij za preizkušanje avtonomnih vozil. Še posebej uspešno se tehnologija uvaja z namenom podpore proizvodnim procesom, kmalu bo postala standardno orodje delavcev, tehnologov in razvojnikov.

Kakšen je napredek pri razvoju tehnologije in predvsem napredek pri njenem uvajanju in uporabi je vprašanje, na katerega bomo odgovorili na srečanju, pomembno pa bo tudi oblikovanje modela za vzpostavitev skupnega laboratorija slovenske avtomobilske industrije za navidezno in obogateno resničnost.

 

Posvet bo v sredo, 5. februarja 2020 s pričetkom ob 13 uri. 

Posvet je za člane SRIP ACS+ brezplačen, vendar je potrebna predhodna prijava najkasneje do 4.2.2020. 

Več o programu posveta in načinu prijave si preberite v priponki

 

****

Dodatne informacije: SRIP ACS+, Dunja Podlesnik, 01/ 236 17 35, dunja.podlesnik@acs-giz.si 

__________________________________________________________________________

Avtomobilska industrija v Sloveniji prispeva okvirno 10% k bruto družbenemu proizvodu ter več kot 20 % k slovenskemu izvozu, vsi člani SRIP ACS+ pa, vključujoč vsa področja mobilnosti, prispevajo k bruto družbenemu proizvodu več kot 17 %.
Panoga ustvari 7,5 milijarde evrov letnih prihodkov. V slovenski avtomobilski industriji deluje več kot 100 dobaviteljev 1 in 2 nivoja in več kot 600 poddobaviteljev nižjih nivojev dobaviteljske verige. Poleg tega pa več kot 25 % vseh nagrajenih inovacij Gospodarske zbornice Slovenije izhaja iz avtomobilske industrije.

 

 

 

Nazaj